Je schaduwkant omarmen

Ik heb de afgelopen keren erg genoten van de bijeenkomsten Spiritueel Groeien. Het was wederom een bijzondere reis van inzichten en transformaties die ik samen met anderen heb mogen maken. Niet alleen tijdens de bijeenkomsten gebeurde er veel, maar ook in de periodes ertussen en erna heeft er voor elk van ons verschillende ervaringen mogen plaatsvinden.

Het was soms best wel heftig. En omdat wij nu in de nieuwe energie leven waarin alles sneller gaat, zijn de transformaties ook intenser.

Het thema wat deze keer naar voren kwam, was het erkennen en omarmen van je schaduwkanten. Een ander verschijnsel van de nieuwe energie is namelijk dat het ervoor zorgt dat wat jou niet meer dient, onmiddellijk wordt geadresseerd, dat wil zeggen je kunt er niet meer omheen. Je kunt je nergens meer voor verstoppen. Alles komt naar de oppervlakte en het vraagt aan jou ernaar te kijken en je keuzes te bepalen. Blijf je hetzelfde doen als altijd? Dan krijg je ook hetzelfde als altijd terug. Dit lijkt op stilstaan of telkens opnieuw in dezelfde kringetjes van dezelfde patronen en valkuilen ronddraaien. Ben je bereid in het hier en nu een andere keuze te maken, die meer in jouw belang is en bij jouw huidige leven hoort? Dan krijg je vanzelf ook de nieuwe ervaring die jij wenst. Dit vraagt moed en vastberadenheid en je mag er gerust hulp bij vragen. Je hoeft het niet alleen te doen.

De tijd is er nu rijp voor om ook je schaduwkanten te erkennen en te omarmen. Ook al is dat niet altijd gemakkelijk. Jouw schaduwkanten vragen erom door jou gezien te worden, geaccepteerd te worden. Niet meer ontkend te worden. Daarmee komen je geheimen bloot te liggen en haal je je verdriet en pijn naar het hier en nu. Dat is de ware heling en transformatie van jou als mens. Dat je je schaduwkanten toestemming, permissie geeft om zich te tonen. Zodat zij een plek in je leven krijgen, maar zonder dat je er last van hebt. Juist door ook jouw schaduwkanten in het Licht te plaatsen, kan pijn, verdriet, schaamte, angst om afgewezen te worden, schuldgevoel, etc., oplossen en gewoon zijn. Niet meer en niet minder. Zonder de negatieve emoties, gedachten en overtuigingen waarmee je je schaduwkanten hebt verzwaard. Zo komt er steeds meer Licht in jouw leven.

De nieuwe data voor de bijeenkomsten Spiritueel Groeien zijn: donderdagmiddag 5 oktober, 2 november en 14 december, van 14.00 – 17.00 uur. Zie ook onder Workshop