Spiritueel ontwikkelen =  dichter bij jezelf komen

Van persoonlijke ontwikkeling naar spirituele ontwikkeling
Voel je een behoefte om de diepere lagen in jezelf verder te verkennen? Wil je weten hoe je jezelf beter kunt accepteren zoals je bent? Durven te zijn wie je werkelijk bent? Wil je het contact met jezelf herstellen in plaats van jezelf met anderen te vergelijken? Dan ben je al op de weg van spirituele ontwikkeling.

Ontwikkelen is een werkwoord en geeft aan dat spiritualiteit geen statisch geheel is, maar een voortdurend proces. Een proces gekoppeld aan de situatie en de veranderingen die plaatsvinden in jouw leven.

Als je stappen hebt gemaakt in je persoonlijke ontwikkeling, volgen bijna vanzelf de stappen naar spirituele ontwikkeling. Doordat je je binnenwereld beter hebt leren kennen, is je volgende stap op zoek te gaan naar zingeving en betekenis in je leven. Hoe richt ik mijn leven zo in dat het zinvol is hier op Aarde?

Spiritueel leven
Spirituele ontwikkeling vraagt aan jou om bewust te leven. Je gedrag te verschuiven van ego bewustzijn (macht, conflict, angst, hebzucht) naar liefdesbewustzijn (waar geloof je in, waar krijg je energie van, wat is je passie, wat kun en wil je echt niet tolereren). Daarom is spiritualiteit heel aards. Je moet er flink veel voor oefenen door het toe te passen in je dagelijkse leven. En daar is niks zweverigs of vaags aan. Dat is gewoon keihard werken! Het aanleren van een nieuwe levensstijl.

Hoe zou je het vinden om je authenticiteit in vrijheid te ervaren? Als je helemaal niets meer moet, maar je eigen stroom mag volgen en alles op jouw manier mag ontdekken en tot uiting brengen?

Hoe zou het zijn als je op den duur de liefde voor jezelf kunt omzetten naar de liefde voor anderen? Zonder dat je vervalt in de rol van de  ‘pleaser’? Als je vanuit een open hart en geest kunt zijn wie je bent, zonder dat je daarbij aan verwachtingen van anderen hoeft te voldoen?

Wat heb ik te bieden?
Op een praktische en aardse manier verwoord ik wat er speelt in actuele collectieve trends en situaties op persoonlijk, collectief en spiritueel niveau. Met als doel groei, bewustzijn en inzicht te geven in jouw persoonlijke situaties. Ik gebruik diverse methoden uit mijn spirituele opleiding.

Zo werk ik graag met geleide meditaties, visualisaties, om bij de diepere lagen van het onderbewustzijn te komen.  Want alles zit al in jezelf. Alles is er al. Ik help je weer te her-inneren wie je werkelijk bent, de verbinding hoofd en hart in een nieuw balans te brengen.

Je kunt sessies spirituele ontwikkeling zowel in groepsverband volgen, als individueel een afspraak maken. Zie ook onder Groepswerk 2019.

‘You can make the change you want to see.’
Ghandi