Workshops Spiritueel Groeien

Regelmatig gaf ik workshops Spiritueel Groeien, maar ben daar een tijdje geleden mee gestopt. Er moest iets veranderen, maar ik wist niet precies wat. Eerlijk gezegd moest ik zelf veranderen, want ergens ben ik aan mezelf gaan twijfelen. Ik had meer lef nodig om naar buiten te treden. Ik had meer zelfvertrouwen nodig om te voelen dat wat ik kan en wat ik te bieden heb, goed is. Ik had tijd nodig om daarin wat meer te groeien. Soms is wachten op het goede moment niet de oplossing, want dan kun je misschien wel eeuwig blijven wachten. Daarom waag ik nu toch maar de sprong en pak datgene waar mijn hart ligt weer op; het geven van workshops Spiritueel Groeien.

Nieuwe tijd
Ik heb het gevoel dat spiritualiteit voor steeds meer mensen vanzelfsprekend is geworden in hun leven. Waar het vroeger nog zweverig werd genoemd, zijn velen er inmiddels achter dat spiritualiteit in de zin van betekenis en diepgang geven aan je leven, wel degelijk een toegevoegde waarde heeft. We willen immers allemaal het beste van ons leven maken en dat zit niet alleen in het vergaren van materieel bezit. Waar we echt naar verlangen is onszelf ten diepste te kennen, te weten wie we echt zijn. We willen meer kunnen vertrouwen op onze intuïtieve vermogens door onze innerlijke wijsheid te volgen. We verlangen naar verbinding met onze echte IK.

Spiritueel Groeien
In de nieuwe tijd waarin wij leven, lijken de veranderingen steeds sneller te gaan. Alles verandert en niets blijft meer hetzelfde. Aan de ene kant is dat reuze spannend, aan de andere kant geeft dat ook veel onrust. Om de hectiek van het dagelijkse leven het hoofd te kunnen bieden, hebben velen het rustgevend effect van mediteren ontdekt. Door te mediteren kom je beter in contact met je binnenwereld, ook wel je spirituele wereld genoemd, de diepere lagen van je bewustzijn. Daar in die binnenwereld vind je rust en ben je thuis bij jezelf. In deze nieuwe tijd is het een uitdaging om toch mee te blijven draaien met de maatschappij, zonder dat je jezelf verliest. Door je regelmatig te verbinden met je binnenwereld, ga je jezelf steeds beter begrijpen, kom je steeds meer in balans, neemt je zelfvertrouwen toe in hoe jij in het leven wilt staan. Dit is Spiritueel Groeien.

Ik ben zelf al heel lang op het spirituele pad en ben erachter gekomen dat mijn spirituele ontwikkeling oneindig is. Ook als ik dacht stil te staan, bleek achteraf altijd weer dat daar een reden voor was. Vaak gebeurde er veel in die stilstand, alleen werd dat pas later voor mij duidelijk. De workshop biedt jou een kans om duidelijkheid te krijgen over jouw spirituele weg, de processen waar je in zit.

De spirituele wereld verkennen
In de workshops ga je op ontdekkingstocht naar je spirituele binnenwereld. Daar valt heel veel te ontdekken, want Spiritueel Groeien is een voortdurend proces. We zijn tot nu toe maar bij het puntje van de ijsberg. Daarom zal elke bijeenkomst anders zijn. Ik stem mij intuïtief af op de energie van de groep. Samen bespreken wij de vragen die naar voren komen, wat gebeurt er in de wereld om ons heen, waarom en wat gebeurt er binnen in onszelf? Wat hebben gebeurtenissen ons te vertellen en hoe willen wij hiermee omgaan vanuit spiritueel perspectief? Hoe kunnen wij onze liefdevolle energie met de wereld delen? Ik begeleid de groep met intuïtief geleide meditaties, om in dieper contact met je spirituele zelf te komen. Deze geleide meditaties zijn helend en transformerend.

Meedoen aan een workshop?
Wil je meedoen aan een workshop? Dat kan door je gewoon op te geven met vermelding van je voorkeur voor ochtend/middag/avond, dag van de week. Je krijgt bericht van locatie en tijdstip als er voldoende aanmeldingen zijn.

Ik hoop je binnenkort te mogen verwelkomen!