Ik laat het verleden los 

Vanuit liefde en mededogen laat ik het verleden los

Vanuit liefde en mededogen accepteer ik de lessen die het verleden mij hebben gebracht

Vanuit liefde en mededogen stel ik mij open voor een nieuwe toekomst

Vanuit liefde en mededogen open ik mijn hart om al het goede van Al Dat Is te ontvangen

In het voorjaar 2017 maakte ik met mijn man een reis door Java en Bali. Mijn gevoel dat de tijd rijp was om het pijnlijke Indië-verleden te transformeren werd steeds sterker. Al pratende met onze reisgenoten, bleek dat de meesten een of andere band hadden met Indonesië. Bij navraag wie er mee wilde naar de heilige bron van Tampak Siring op Bali om daar een helingsritueel uit te voeren, werd ik verrast doordat bijna de hele groep mee wilde. En ondanks dat de meesten niet precies begrepen wat nou precies de bedoeling was, hadden zij een innerlijke overtuiging en enthousiasme omdat het ook voor hen heel goed voelde. Ook de mensen die nooit eerder iets met spirituele ontwikkeling hadden gedaan. Dat vertrouwen heeft mij diep ontroerd en gaf mij veel steun. Voor mij was dit de bevestiging dat wij daar niet voor nietsmet elkaar waren. In het water van Tampak Siring hebben wij samen een helings- en transformatieritueel uitgevoerd voor zowel het verleden als het heden van Indonesië, haar huidige bewoners en iedereen die daar geweest is en ermee te maken heeft gehad, en de hele koloniale geschiedenis van Indonesië. Bij de afstemming op de transformatie en de gezamenlijke voorbereiding de avond van te voren, kwamen deze woorden van het oude  loslaten om het nieuwe te kunnen ontvangen bij mij naar boven. Ik heb het toen opgeschreven en het briefje heeft al die tijd op mijn bureau gelegen. Vandaag viel mijn oog erop en wist ik, dit wil ik met anderen delen. Het klopt, het is waar. De tijd is rijp om datgene te doen waarnaar wij allen verlangen: het oude wat ons niet meer dient loslaten, zo ontstaat er ruimte om het nieuwe welkom te heten en vrede in ons hart.

Vanuit liefde en mededogen laat ik het verleden los

Vanuit liefde en mededogen accepteer ik de lessen die het verleden mij hebben gebracht

Vanuit liefde en mededogen stel ik mij open voor een nieuwe toekomst

Vanuit liefde en mededogen open ik mijn hart om al het goede van Al Dat Is te ontvangen