Conflict- en strijd-energie loslaten

Onterecht beschuldigd
Herken je dat? Dat je ineens in de diepe shit zit, terwijl je denkt hoe ben ik hier in godsnaam in verzeild geraakt? Dat overkwam mij vorige week. Totaal onverwachts werd ik in het openbaar vals beschuldigd van een ernstig feit. Dat heeft mij diep geraakt; in mijn gevoel van rechtvaardigheid, in mijn eer, in mijn persoon wie ik ben en in mijn ego. Het maakte me woedend. En het kostte mij enige tijd om dit alles te verwerken, alvorens mijn emoties waren gekalmeerd.

Inzicht
Daarna kon ik pas gaan nadenken over het hogere doel van deze gebeurtenis: wat was hier nou werkelijk gebeurd, waarom ik en waarom nu? Het duurde even, maar zoals altijd liet het ‘cadeau wat ik uit mocht pakken’ zich uiteindelijk zien. Ik mocht de energie van strijd en conflicten loslaten. Ik mocht mijn gehechtheid aan conflicten los laten. Het patroon van strijden om te overleven zat nog in mij. De energie van conflicten aangaan is een oude bekende van mij. Ook al ben ik niet goed in het afronden ervan.

De energie verschuift
Dit inzicht maakte me al een stuk rustige en ik voelde mijn energie verschuiven van niet begrijpen, boosheid en frustratie naar: ‘oh, maar dát wil ik wel, ik wil wel loslaten. Ik wil mezelf bevrijden van die laatste oude delen, die oude strijd om op die manier met pijnen om te gaan’. Ik begon te beseffen dat boosheid en frustratie over oude pijnen van lang, lang geleden, nog steeds in mij ronddraaien. Oude pijnen die alles te maken hebben met onterechte veroordelingen, in het openbaar aan de schandpaal genageld te worden, etc.. En tegelijkertijd kwam het besef dat die tijd van het aangaan van conflicten en dat van mijn strijddelen nodig hebben om te overleven, niet meer is. Die tijd is voorbij, want ik hoef niet meer te overleven, ik ben nu vrij!

Ik kreeg via deze heftige ervaring van het Universum een kans aangeboden om bewustzijn te krijgen op oude conflict-energieën in mij, waar ik mij nauwelijks van bewust was. Juist dóór deze gebeurtenis werd het mij duidelijk, wat er nog losgelaten, geheeld, mocht worden. Dat het zo genoeg is geweest en dat het NU tijd is conflict-energieën en mijn onbewuste gehechtheid eraan, los te laten!

Cadeaus van het Universum
Op haar manier geeft het Universum ons vele cadeaus. Alleen herkennen we het niet altijd omdat we er eerst achter moeten komen, dat niet alles is wat het lijkt. Want vaak krijg je je cadeaus aangereikt op een manier die door jezelf niet als liefdevol worden ervaren. Laat staan dat je het als een cadeau kunt zien. Het conflict geeft eerst een schok in jezelf, zeker als  de betreffende ervaring hard binnenkomt en je in je ziel raakt. Pas als je daar enigszins van bent bijgekomen ontstaat er ruimte voor meer inzicht in de ervaring.

Daarom kon ik ook pas daarna beginnen met het afronden van het huidige conflict, maar nu op een goede manier. Voor mezelf opkomen zonder gehechtheid aan de uitkomst, laat maar los, want ik ben vrij! Dat gaf nog meer rust en kalmte, maar toch bleef er ook nog verdriet over het aangedane onrecht.

Het Universum zorgt voor mij
Nadat ik eerst door de verwerking van alle emoties, inzichten en bewustzijn heen ben gegaan, kwam er ook weer troost en steun vanuit het Universum. Die herkende ik gelukkig meteen! Ik vond ‘toevallig’ Het Stille Gebed van Tobias’. Jaren terug in het Engels gechanneld  door Geoffrey Hoppe en door mij zelf vertaald in het Nederlands . Dit gedicht gebruikte ik vaak tijdens de meditatie bijeenkomsten die ik geef.

De woorden van Tobias gaven mij troost en steun bij mijn proces van verwerken, loslaten en heling. Dan is het zo mooi om via Het Stille Gebed van Tobias bevestigd te krijgen, dat er voor mij wordt gezorgd. Dat ik het niet alleen hoef te doen. Dat ik altijd door Licht en Liefde wordt geleid. Omdat in tijden van stress en verwerking van pijn of verdriet, je als mens maar al te snel vergeet wie je werkelijk bent. De woorden van Tobias herinneren mij eraan dat ik een volmaakt wezen ben, dat dat mijn ware aard is.

Dat alles in mijn verleden werd gegeven in Liefde.
Dat alles in dit moment komt uit Liefde.
Dat alles in mijn toekomst zal leiden tot meer Liefde.
Ongeacht wat een ander van mij vindt of zegt.
Dank je wel Tobias!

 P.s.: Tijdens het door de heftige ervaring heen gaan, was ik druk bezig met mijn eigen oude stukken te verwerken, zodat ik ze los kon laten. Tegelijkertijd besef ik dat deze heling tevens een heling voor alle anderen is, die met hetzelfde thema te maken hebben in hun leven. Mocht jij met het verwerken van dit of een ander thema hulp nodig hebben, dan kun je altijd contact met mij opnemen voor persoonlijke begeleiding.

De volledige tekst van Het Stille Gebed van Tobias vind je hier

Hartegroet,

Gina Pas

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *