Verzoening met jezelf. Boodschap van Master Kuthumi.

Heel veel mensen hebben conflicten gehad of worstelen er nog steeds mee. Deze energie speelde volop in 2014 en was op zijn hoogtepunt in de laatste maanden daarvan. Deze conflicten of strijd hadden en hebben als doel om vooruit te komen op de gekozen spirituele weg en ontwikkeling. De roep van de ziel te volgen. De meeste mensen gaan hangen in het drama, en dat is juist niet de bedoeling, want uiteindelijk hebben we geleerd om dat niet meer te doen.

Kies voor wat anders en kijk ernaar met andere ogen, want dan zul je juist zien dat het gaat om verzoening met de situatie. Omdat het een situatie is waar je uiteindelijk (onbewust) vrijwillig voor gekozen hebt, met het uiteindelijke doel jezelf weg te katapulteren van een situatie waar je zelf geen of moeilijk afscheid van kan nemen.

Verzoening in deze zin gaat dan ook over verzoening met je keuze met de omstandigheden waarin je op dit moment bent. En te accepteren dat dit een afscheid is van het oude, zodat je het nieuwe kunt verwelkomen. Deze verzoening gaat vooral over het feit dat je kunt accepteren dat het oude niet meer bestaat en ook nooit meer terug zal keren. Je bent gewend om de strijd aan te gaan met het doel de strijd te winnen, zodat je weer verder kunt vanuit een gezuiverde energie. Maar dit gaat verder dan dat. Dit is anders; dit gaat over verzoening met een totaal nieuw leven en nieuwe uitdagingen die totaal niets meer met je oude leven te maken hebben.

Het meedraaien in een bepaalde context was tot voor kort nog het belangrijkste concept in je leven. Je hebt je laten leiden door salaris, bonussen, vakantiegeld: kortom financiële zekerheid. Maar dit alles moet worden losgelaten want het dient jou niet in je spirituele groei en de weg die je wilt gaan in je leven, de weg die jou gelukkig zal maken. Dit weet je diep van binnen in je hart en toch kost het je moeite om je los te maken van het oude. Dit zit zo vast in je systeem en in je denken dat het bijna onvoorstelbaar is dat het er niet meer zal zijn en toch is dat zo.

En ook hierin ben jij een pionier, want na jou zullen nog velen volgen, maar jij behoort tot een van de eersten die aan de roep gehoor geeft en er ook naar handelt. In de toekomst zullen er geen werkcontracten meer zijn op de manier zoals dat geweest is. Het zal eerder een uitwisseling van diensten worden en op die manier gaan we elkaar helpen en voor elkaar werken. Hoewel we het niet echt als werken in de oude zin zullen ervaren, omdat we alleen nog datgene doen wat we leuk vinden en er energie van krijgen. Kun jij je verzoenen met de situatie waarin je je op dit moment bevindt? Het is misschien eng, maar wees moedig en volg je hart.