Voorkomen langdurig verzuim
Naar beter functioneren

Soms krijg je als werkgever te maken met medewerkers of collega’s die niet goed in hun vel zitten en daardoor niet meer naar behoren kunnen functioneren en presteren. Dit is heel vervelend voor beide partijen en de kans is groot dat deze situatie uitloopt op langdurig verzuim, werk wat niet meer gedaan wordt of alleen door inhuur tegen hoge extra kosten.

 

Ziekteverzuim voorkomen
Werkgevers kunnen langdurig ziekteverzuim voorkomen door  hun medewerker de kans te bieden zich te laten coachen. Middels persoonlijke coaching leren zij uit hun neerwaartse spiraal te komen en hun balans weer te herstellen. Praktijk Al Dat Is biedt deskundige begeleiding op maat en doelgerichte coaching  in een laagdrempelige en veilige omgeving.

Doel van de coaching

  • leren omgaan met mindere situaties
  • opnieuw leren focussen op wat echt belangrijk is
  • herstel innerlijke balans
  • eigen regie en verantwoordelijkheid nemen
  • beter functioneren zowel werk als privé
  • meer plezier in werk en leven

Wat levert het op?
Doelgerichte persoonlijke coaching door een externe persoon geeft de werkgever steun en de werknemer begeleiding, die meestal niet intern kan worden gegeven.  Een medewerker die weer normaal kan functioneren, heeft een positief effect op de werksfeer, het hele team en dus ook op de productiviteit. En werkgevers weten dat het voorkomen van langdurig verzuim, financieel altijd gunstiger is.

Zie ook het 5 stappenplan Herstel van burn-out, terug naar (werk)plezier.